No harm ever came from reading a book.

10.11.2010

Raamatuklubid akadeemias???

Tere-tere ka minugi poolt,

Kui kaua me oleme pidanud raamatuklubi siin Viljandis? Minu meelest sai alguse 2009. aasta alguses, kui oli vaja istuda maha ja arutada uute rebastega kooliasju. Mul tuli selline hea idee. Milline muu võimalus oleks olnud ja arvestades meie eriala, siis loomulikult raamatuklubi. Praegusel hetkel on raamatuklubi eesmärgiks mitte niivõrd rääkida kirjandusest, vaid suhelda läbi kirjanduse teistega. Minu meelest on olnud väga tore aga kahjuks pole olnud õiget kohta ega aega, milles süüdi meie hüplev tunniplaan.

Kas teha üleakadeemiline raamatuklubi? Ei tea. Palju rahvast = raamatu palju eksemplare vaja + ruumi koosolemiseks + sobiv aeg kõigile

Lahendus: loeme e-raamatuid (peaks ajaga ju kaasas käima!), mis oleks kättesaadavad ja loetavad sõltumata ajast, kohast ja ruumist?
Jätan kõigi otsustada, kas oleks rahvast tulemas ja kui palju. Palun kommenteerige!

P.S.! Järgmisel raamatuklubil püüan ka kohal olla
P.S.!! Mida me kindlasti EI TEE oma raamatuklubis

4 comments:

Liisbet said...

üleakadeemialine idee käidi välja ühel esinduse koosolekul, või õigemini koosoleku järgsel ajal; see ei tähenda aga, et üleakadeemialine raamatuklubi lähiajal käiku läheb

Akuma said...

Ma eeldan, et kogu selles asjas oli ka point? Peale selle et kogu asi on Sinu idee? Seega ehk sooviksid seda minuga jagada....

Liisbet said...

Üleakadeemialine idee polnud minu idee, see oli kellegi teise esinduse inimese poolt välja pakutud (Minna või Hannele).

Hel En said...

tere, Diana! ja teised ka

kui üleakadeemialine raamatuklubi toimuma saab, siis kindlasti jääb selle kõrvale meie 4 kursuse raamatuklubi juba tuttavas kohas.
On avaldatud soovi ka osade meie eriala tudengite poolt, et kui plaanis on lugeda kindel raamat, siis tuleksid nad kohale.
Teise klubi kokkukutsumise korral on kokkusaamised tihedamad, seega peaks arvestama kuus 2 korraga, kes (rit(/k)-tudengid) mõlemast osa tahavad võtta.
Ülekoolilise raamatuklubi korral oleks toimumiskoht koolis.
E-raamatu lugemine on hea mõte, ka e-raamatukogu teistele tutvustamisest oleks kasu.