No harm ever came from reading a book.

12.16.2011

Praktikast


 Mõtlesin, et kirjutan paari lausega oma praktikast ka, kui keegi peaks huvitatud olema näiteks Eesti Lastekirjandus Keskusesse praktikale minemisest. 

Peab ütlema, et tegemist on väga meeldiva kohaga, kus kõik tundub lihtsalt ideaalne, kuigi me kõik teame, et see pole võimalik. Ma ise leian, et see on lihtsalt täiuslik koht kellelegi, kes lisaks raamatukogundusele on huvitatud ka kirjandusest, kunstist ja muusikast. Kui sulle meeldib veel lastega tegeleda, siis võiks see olla lihtsalt unelmate töökoht. Seal on meeldiv töökeskkond (remonditud tööruumid üle 100 aasta vanuses majas), toredad töötajad, võimalus olla kursis Eestis ilmuva lastekirjandusega (sinna saabuvad kõik lasteraamatute sundeksemplarid), nautida muusikakooli kontserte ja vaadata lasteraamatute illustraatorite näitusi (keskusel on ka endal üpris suur originaal illustratsioonide kogu). Lisaks on võimalik alati korraldada lastele raamatukogutunde, üritusi või alustada uut huviringi. 

Mis mulle eriti meeldis keskuse raamatukogu juures oli see, et sealne teenindus on väga lugejasõbralik. Ei mingit viiviste tagaajamist ega laenutatavate raamatute üle arve pidamist. Raamatute laenamiseks ei pea isegi kaarti iga kord kaasas olema ja teavikuid saab igal ajal pikendada, isegi siis kui tähtaeg on juba üle läinud. Lisaks ei pea täisealiseks saamiseni ema nõusolekut küsima, kui tahetakse raamatukogus lugejaks hakata. 

Minule jäid Eesti Lastekirjandus Keskusest ainult positiivsed muljed ja kui saaks tahaksin sinna kindlasti tööle minna.
















No comments: